donderdag 13 april 2023

SLINKS EN SLECHTS




Wim de Bie vroeg zich in een filmpje uit 1982 af of hij aan het verrechtsen was. De nachtmerrie voor elke ‘rode rakker’.

Van oudsher zorgt rechts vooral goed voor de eigen mensen. En links bekommert zich om ‘onderdrukte’ vreemden ten koste van hun eigen kinderen.

Die onderdrukte vreemden zijn steeds een andere groep. Vroeger was het terecht de arbeider die werd uitgebuit door de rijke, rechtse heren.

Maar toen de arbeider zich ook een autootje kon veroorloven en een vakantie in het buitenland, zocht men koortsachtig naar nieuwe slachtoffers.

Gastarbeiders bijvoorbeeld. De PvdA is nota bene verantwoordelijk voor de gezinshereniging en haalde de hele familie van de gastarbeider naar Nederland. De gastarbeider was niet langer te gast. Hij werd Nederlander.

De socialisten beseften niet dat ze ook een wezensvreemde godsdienst importeerden. En integratie vonden ze discriminatie dus werden er dienstencentra opgericht waarvan de medewerkers Turks en Marokkaans spraken. Of Arabisch, weetikveel.

De allochtonen, zo werden de afstammelingen van de gastarbeiders genoemd waarom niet gewoon Nederlander, begonnen eisen te stellen. Wij willen een gebedsruimte op werk waar we vijf keer per dag kunnen bidden.

Ja natuurlijk, zeiden de socialisten, als de dood dat ze voor rechts zouden worden uitgemaakt of nog erger racist, ‘nog iets van uw dienst?’ Ja, woonruimte voor mijn voltallige familie.

En voor we het wisten waren er 1 miljoen moslims in ons land. Die zich voortdurend gediscrimineerd voelden. Hoofddoekjes bij de politie. Mag dat niet? Dan mogen katholieke politiemannen en -vrouwen ook geen kruisje om hun nek hangen.

Dat er een enorme botsing van culturen plaats vond, had links misschien wel door. Maar tolerantie tegenover nieuwkomers stond voorop. Hun cultuur niet de onze.

Zeg je: ‘Eigen volk eerst’ dan word je  fascist genoemd. Maar elk normaal land koestert zijn verworven cultuur en verdedigt die. In Frankrijk, in Engeland, Zweden zelfs in Luxemburg. We willen toch geen één pot nat?

Links Nederland zet alles maar bij het grof vuil. Vrouwenemancipatie, geboortebeperking, goed onderwijs, het ‘homohuwelijk‘. Dat zijn toch bevochten vrijheden. Blijf er met je poten van af.

Nee, de Holocaust mag niet meer besproken worden door de leraar geschiedenis anders gaan de anti-semitische leerlingen morren. Ook zo’n onacceptabele ontwikkeling. 

Zachte heelmeesters maken stinkende wonden.

Ik ben het helemaal niet eens met dat beleid. Wim de Bie zei ook: ‘Ik ben dolblij dat ik in Nederland ben geboren. Het is een fantastisch land.’ Helemaal mee eens.

Maar in de loop der jaren moeten we steeds op onze woorden passen. Onze vrijheid is de laatste decennia ingeperkt.

De Nederlandse cultuur heeft ingeleverd omdat Nieuwkomers moeite hebben met bijvoorbeeld het vrije woord. Daar begrijpen ze niets van. Geweld tegen kritiek op hun godsdienst is geoorloofd. En dan heb ik over een lullig tekeningetje.

En als je dat hardop zegt word je rechts genoemd. Ongeveer de grootste belediging voor mensen met gezond verstand.

Links heeft de ogen gesloten voor de problemen die het mengen van olie en water hebben veroorzaakt. Dus de wond ettert lekker door.

Het wordt tijd dat ook links eens beter voor zijn eigen kinderen gaat zorgen.

Ik ben niet verrechts. Links is de weg kwijt en dat is niet bespreekbaar.

Van Kooten en De Bie verklaarden de termen links en rechts al achterhaald. Zij spreken van Slinks en Slechts. Ik voel me bij beide niet thuis. Ik noem het een slap, laf zootje.

En tijdens de pandemie werd pas duidelijk hoeveel idioten er in Nederland wonen. Net als bij een oorlog wordt het kaf van het koren gescheiden. Je wilt het liever niet weten. Het is beangstigend hoe de wetenschap van tafel wordt geveegd en vervangen door complot denkers. Ook een epidemie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

HUMOR KAN ECHT NIET MEER IN HET MILLENNIUM

  Wij waren bij de eeuwwisseling zo bang dat de computers het niet zouden begrijpen. De overgang van 1999 naar 2000. De rampscenario’s lage...